Koppning

               KOPPNING


                                                                 Koppning är en gammal beprövad behandlingsmetod som använts sedan tusentals år i Kina                                                                       och i övriga världen, och som återigen har blivit aktuell.

                                                                 Det är en teknik som används  till avslappnande koppingmassage, olika skönhetsbehandlingar                                                                    och behandling av lokal qi(energi)- och blodstagnation. Speciellt effektiv är den mot dålig                                                                         blodcirkulation och rensning av toxiner i kroppen (detox).

 

                                                                 Koppning lämpar sig utomordentligt som egen behandlingsform, eller i kombination med                                                                           massage.


VAD ÄR KOPPNING?


Koppning är en gammal traditionell läkekonst som behandlar på djupet. Med hjälp av koppor som man placerar på kroppen skapas ett   undertryck som främjar lymf- och blodcirkulationen, ökar blodgenomströmningen och transporterar bort slaggprodukter i bindväven.

Man brukar likna det som en djup bindvävsmassage. Koppning används som en alternativ behandling eller som ett komplement till massage och akupunktur för att t.ex avleda spänning, smärta, värk och senfästeinflammation. Man kan även använda koppning för att utföra ansiktsbehandlingar och reducera celluliter.

 

HUR FUNGERAR KOPPNING?


Kopporna kan vara tillverkade av glas eller silikon. Även formen och storleken varierar beroende på för vad de ska användas till.

Innan man gör behandlingen smörjer man in huden med en olja eller kräm för att kopporna ska kunna föras smidigt över huden.

Koppning är ett sätt att med vacuum stimulera huden och därigenom påverka inre funktioner.

Vacuumtrycket ger en kraftigare genomblödning och värmeökning än vid massage. Det vakuum som då bildas ökar blodgenomströmningen i bindväv, muskler och underhud som ger en kraftfull cirkulationsökning.

Koppningsmassge utförs genom att dra kopporna över huden. Man kan då mycket effektivt öka cirkulationen av blod och lymfa i ett område och samtidigt få en mycket behaglig massage.

Kopporna kan även användas som punktbehandling. De får då sitta kvar för att lösa upp besvärliga muskelknutor. Effektivt vid smärta.

 

Koppningsmassage är en djupgående metod, som rensar kroppen från slaggprodukter aktiverar lymfcirkulationen och stärker immunförsvaret. Om bortförseln av slaggprodukter inte fungerar tillfredsställande så samlas de i stället upp i bindväven och orsakar smärta.

 

PÅVERKAN PÅ VÅRA ORGAN


Enligt kinesisk medicin går de 14 huvudmeridianerna genom huden. Meridianer är banor i vilka kroppens livsenergi (qi) flödar. Längs meridianerna finns punkter, som är direkt länkade till våra inre organ. Genom att stimulera specifika punkter med akupressur, massage eller koppning, kan vi påverka cirkulationen av Qi och blod till ett specifikt organ.

 

PÅVERKAN PÅ MUSKLER OCH SENOR


Koppning ökar cirkulationen av Qi och blod i musklerna och skingrar stagnationer, vilket har påtaglig effekt på stela muskler. Behandlingsmetoden ökar även lymfflödet, vilket medför att cellernas avfallsprodukter på ett effektivt sätt kan avlägsnas från bindväven. En positiv följd av detta är att det lindrar muskelsmärta. Vidare kan man med koppning vid olika typer av skador öka flödet av både Qi, blod och lymfa lokalt och därmed påskynda läkning.


PÅVERKAN PÅ LEDER


Koppning påverkar blodcirkulationen inuti leden och sekretionen av ledvätska. Eventuella muskelspasmer runt leden kan hävas. Koppning kan vara mycket effektivt vid mild ledgångsreumatism.


PÅVERKAN PÅ LYMFSYSTEMET


Det lymfatiska systemet har flera funktioner i kroppen. Dels är det viktigt för kroppens försvar, då det skyddar kroppen mot bakterier och tillsammans med mjälten bildar vita blodkroppar, som är en viktig del av vårt immunförsvar. Dels samlar det ihop och för bort slaggprodukter som bildas i cellens metabolism. Om bortförseln av slaggprodukter inte fungerar tillfredsställande, så ansamlas de istället upp i bindväven och orsakar smärta. Efter en skada då svullnad uppstått, så är det lymfsystemet som fraktar bort överskottsvätska så att svullnaden kan lägga sig.

Koppning,och då särskilt koppningsmassage då man låter kopporna glida över huden,stimulerar lymfcirkulationen och för därför med sig en effektiv utrensning av slaggprodukter och ett starkare immunförsvar.


PÅVERKAN PÅ HUDEN


Koppning ökar blodcirkulationen, temperaturen och metabolismen i huden,ger bättre funktionerande svett- och talgkörtlar samt befrämjar hudandningen. Den drar också ut slaggprodukter ur huden och stärker hudens motståndskraft mot yttre påfrestningar. På grund av detta så kan koppning vara effektiv behandling mot celluliter.


KOPPNING MOT CELLULITER


Koppning är även något som många använder sig av för att reducera celluliter och strama upp huden. Eftersom förtätad bindväv tillsammans med dålig blodcirkulation är den huvudsakliga orsaken till uppkomsten av celluliter så kan massage med koppning många gånger vara väldigt effektivt.


NÄR SKA MAN INTE GÖRA KOPPNING?


Eftersom koppning fungerar som en djup bindvävsmassage, vilket ökar blodcirkulationen så ska du undvika koppning vid hjärtproblem, högt blodtryck, diabetes, graviditet, vid blodförtunnande läkemedel eller om du är en strokepatient.


Metoden kan användas på hela kroppen, även i ansiktet.

Jag använder ofta koppning som ett komplement på de delar av kroppen, som är riktigt hårt belastade av spänningar och cirkulationsstörningar.

 


 EFFEKTER VID KOPPNINGSMASSAGE


* Förbättrar flödet i lymfsystemet och blodsystemet

* Mjukar upp bindväv och muskler

* Lindrar eller tar bort smärta i muskler och leder

* Syresätter huden och ökar blodgenomströmningen i hela kroppen

* Rensar ut överskottsvätska och slaggprodukter

 

EFFEKTER VID REGELBUNDEN KOPPNINGSMASSAGE


* Huden blir mjuk och slät

* Ärrbildning, hudbristningar, celluliter jämnas ut

* Fettvalkar reduceras
30 min 450 kr   

45 min 550 kr   

60 min 700 kr