Hur går en behandling till

 HUR GÅR EN BEHANDLING TILL?


MÅSTE JAG HA ETT PROBLEM ELLER SJUKDOM, FÖR ATT FÅ EN BEHANDLING?


Naturligtvis inte, Kinesisk massage, akupressur och koppning används både för att behandla och för att förebygga obalanser.

Regelbundna förebyggande behandlingar är en av de bästa investeringar du kan göra för din hälsa!


HUR GÅR EN BEHANDLING TILL?


Vid första besöket ställs en diagnos enligt kinesisk medicin. Det går till så att du själv får berätta om dina besvär och hur de har uppkommit. Vidare ställs en del kompletterande frågor om din tidigare sjukdomshistoria, levnadsvanor och liknande. Vanligtvis tittar jag även på tungan. Därefter får du en kortare behandling och vi bestämmer tillsammans upplägget för de kommande behandlingarna.

Besöket tar ca 90 minuter.

BEHANDLINGEN


Du får ta plats på behandlingsbänken och jag startar med uppmjukande massage, som dels löser upp muskelspänningar men också bearbetar stagnationer/blockeringar i meridianerna.

I rummet är belysningen behagligt dämpad och jag spelar avslappnande musik. Du ligger under stora handdukar på behandlingsbänken i dina underkläder.

Vissa behandlingar går alldeles utmärkt att göra med kläder på. Vill du får du gärna ställa frågor eller delge dina upplevelser. Föredrar du tystnad så går det lika bra. Vid behov ställer jag frågor under behandlingen och berättar också vad jag kommer att göra.

Vissa behandlingar kräver att du sitter.


Till nästa tillfälle har jag sammanställt all fakta jag samlat för att skapa en behandling, som är specifik för just dig. Behandlingsmetoden beror på just dina problem och kan bestå av massage, akupressur eller koppning  eller en kombination av dessa.

Detta besök tar ca 30-90 minuter.


Vi träffas därefter ett antal gånger, beroende på ditt problems art, och självklart följer jag upp de effekter som behandlingen gett vid varje tillfälle och ändrar något om det eventuellt skulle behövas. Rent generellt behövs en serie om 5-10 behandlingar, beroende på om dina besvär är kroniska eller nytillkomna. Vanligt är att behandlas en tll två gånger i veckan under behandlingsperioden. Vid kroniska besvär kan ytterligare behandlingar behövas, alternativt att vi fortsätter träffas en gång varje eller varannan månad.Jag vill poängtera att jag har fullständig tystnadsplikt. Den information du ger mig hanteras varsamt och med respekt.

.


ATT TÄNKA PÅ INFÖR BEHANDLING


•Att inte äta 1 timme innan och efter behandlingen, men kom heller inte med helt tom mage

•Att inte heller dricka kaffe, te eller andra koffeinhaltiga drycker 1 timme före behandlingen

•Att inte borsta tungan 48 timmar innan behandlingstillfället

•Att inte dricka alkohol 24 timmar före och efter behandlingen

•Att undvika fysisk ansträngning ett par timmar efter behandlingen

•Låt mig före behandlingen få veta om du är gravid eller har: Tumörer/cancer, epilepsi, blödarsjuka, diskbråck, inflammationer samt äter smärtstillande medicin


AVSTÅ MASSAGE OM DU HAR:

Feber, förkylning eller blödarsjuka


Vid förhinder gäller avbokning senast 24 timmar innan avtalad tid för samtliga behandlingar på Hela Dig, uteblivet besök debiteras med halva behandlingens värde.